Hypotheek oversluiten

Home » Hypotheken » Hypotheek oversluiten

Hypotheek oversluiten

Wanneer hypotheek oversluiten?

Het oversluiten van uw hypotheek is interessant op het moment dat u financieel voordeel kunt behalen. De reden hiervoor kan zijn dat de actuele rente lager is dan de rente die u nu en de aankomende jaren nog betaalt of u heeft het einde van de rentevaste periode bereikt. Of misschien past een andere hypotheekconstructie inmiddels beter bij uw persoonlijke situatie. Maar wat komt er allemaal bij kijken?

Overstappen

Op het moment dat u een hypotheek afsluit kiest u ervoor om de rente voor een bepaalde periode vast te zetten. Gedurende deze periode kan de hypotheekrente voor nieuwe hypotheken wijzigen. Het oversluiten van uw hypotheek kan daardoor interessant zijn. U beëindigt hiermee het lopende rentecontract en stapt over naar een lagere hypotheekrente.

Kosten oversluiten hypotheek

Echter dient u voor het oversluiten van uw hypotheek wel rekening te houden met oversluitkosten. Denk bijvoorbeeld aan advies- en bemiddelingskosten, taxatiekosten, hypotheekaktekosten en een boeterente. Als u de hypotheek oversluit aan het einde van de rentevaste periode, dan bent u geen boeterente verschuldigd.

STS1766 Scaled

Bent u geïnteresseerd in het oversluiten van uw hypotheek?

Neem dan gerust contact op met ons kantoor. Samen met onze hypotheekadviseur kunt u berekenen of oversluiten zinvol is.

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.