Huis laten taxeren voor verkoop

Home » Makelaardij » Huis laten taxeren voor verkoop

Huis laten taxeren voor verkoop: is dat nodig?

Waardebepaling of taxatie?

U wilt het huis laten taxeren voor de verkoop. Maar, is dat nodig? Een taxateur neemt de woning op en meet de verschillende kamers in. Dat doen we als makelaar ook standaard tijdens een vrijblijvend verkoopgesprek. Op basis daarvan kunnen we u als makelaar in Groesbeek helpen met een waardebepaling, om vraagprijs te bepalen en een verkoopstrategie op te stellen. Een waardebepaling is vrijblijvend en gratis. Als u de woning wilt verkopen is dat vaak een betere keuze dan een betaalde taxatie. 

Wanneer moet u een taxatierapport laten opstellen?

U wilt de huidige marktwaarde van uw woning weten, wilt een hypotheekaanvraag indienen of wilt bezwaar maken tegen een WOZ-beschikking. Dit zijn allemaal redenen om een taxatierapport van uw woning op te laten stellen. HV Makelaardij beschikt over een team van gecertificeerde taxateurs die samen met u gaan kijken naar de waarde van uw huis.

Waardebepaling of taxeren voor verkoop

We maken graag een afspraak voor een vrijblijvende waardebepaling. Daarvoor komen we bij u langs, bespreken we de mogelijkheden, nemen we de woning op en bepalen we op kantoor de globale waarde van uw woning.

Wilt u het huis toch laten taxeren voor de verkoop? U betaalt kosten voor de taxatie. U kunt bij ons rekenen op:

 • Gecertificeerde taxateur
  Kies altijd een gecertificeerde taxateur. Wij zijn als taxateur in Groesbeek en omgeving NWWI-gecertificeerd. Dat betekent dat we onze taxaties volgens hun strikte richtlijnen uitvoeren. Bovendien beschikken we over de expertise en ervaring die daarvoor nodig is. Het NWWI-rapport wordt door praktisch alle banken geaccepteerd, zodat de koper daar zorgeloos vanuit kan gaan. Let op: voor de aankoop moet een koper vaak óók zelf een taxatie laten uitvoeren.
 • Taxatierapport als uitgangspunt
  Het taxatierapport voor de woning vormt een praktische basis voor de vraagprijs en de verkoopstrategie. Met een duidelijk beeld van de waarde bepalen we samen met u de beste manier om de woning te verkopen voor een goede prijs.
 • Kosten aftrekken
  De kosten voor de taxatie mag u aftrekken voor de inkomstenbelasting. Dat betekent dat u netto een lagere prijs betaalt dan het bedrag dat u daar bruto voor overmaakt.

Tip: bespaar op de kosten van de taxatie, door een gratis waardebepaling te laten uitvoeren. We komen vrijblijvend bij u langs, als kennismaking en om de verkoopstrategie voor te stellen.

Edit STS1332
STS1670

Huis laten taxeren voor verkoop

Het huis laten taxeren voor verkoop is in principe dus niet nodig, onze gratis waardebepaling is daarvoor voldoende. Wilt u toch laten taxeren? Het huis mag zowel leeg als bewoond zijn, dat maakt voor de taxatie in principe niet uit.

Wilt u alvast weten wat de woning ongeveer op zal leveren bij verkoop? Doe dan onze gratis en vrijblijvende waardecheck.

Wilt u een afspraak maken of heeft u meer vragen over uw huis laten taxeren voor verkoop? Bel ons op telefoonnummer 024 397 57 55, stuur ons een e-mail naar info@hv.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.

HV Taxatie Service: Uw huis laten taxeren

Waar wordt op gelet tijdens een taxatie?

Tijdens een taxatie wordt er gelet op verschillende onderdelen. Aan de hand van een aantal vragen wordt er een rapport opgesteld. Deze vragen bestaan o.a. uit:

De locatie

Wat is de ligging van uw woning? Hoe is het uitzicht? Is er sprake van geluidsoverlast en welke voorzieningen zijn er het dichtstbij? Al deze vragen worden meegenomen in het opstellen van een taxatierapport.

Edit STS1303
STS1638

Courantheid

Hoe ligt uw woning in de markt? Waar liggen de kansen en welke factoren zijn van invloed op de marktwaarde van uw woning?

Soort woning

Wat is de grootte, indeling en bouwkundige aard van uw woning? Is het huis bestemd voor bewoning of betreft het een kantoor?

Kwaliteit (bouwkundige staat, niveau afwerking)

Wat is de bouwkundige staat van het huis en in hoeverre is de woning afgewerkt? Ook op dit soort details wordt gelet bij het opstellen van een taxatierapport.

Nwwi

Alle taxaties van HV worden door de NWWI gevalideerd

HV Makelaardij beschikt over De HV Taxatie Service. Alle taxaties die worden opgesteld door HV Makelaardij worden door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) gevalideerd.

Dit betekent dat onze taxateurs en taxaties aan strenge kwaliteitseisen voldoen.

Taxatie aanvragen via onderstaand formulier

Heeft u vragen aangaande het taxeren van uw woning?

Stel uw vraag aan een van onze adviseurs. Wij helpen u graag verder!

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.