23 appartementen Spoorlaan/Kloosterpad in Groesbeek

VERKOOP GESLOTEN: 23 KOOPAPPARTEMENTEN TUSSEN DE SPOORLAAN EN HET KLOOSTERPAD
DE INSCHRIJVING IS GESLOTEN. ALLE APPARTEMENTEN ZIJN VERKOCHT!

——————————————————

Op 29 juni jl. hebben de gemeente en Projectontwikkeling P. Kaal de koop- en realisatieovereenkomst voor de locatie Spoorlaan/Kloosterpad in Groesbeek getekend. Dit betekent dat er 23 koopappartementen komen tussen de Spoorlaan en het Kloosterpad. Namens de ontwikkelaar willen wij u nader informeren over het plan.

Het plan
De locatie tussen de Spoorlaan en het Kloosterpad wordt ook wel ‘de blokhut’ genoemd. Op deze plek staat nu namelijk een gebouw met een houten gevel. Op deze locatie komen twee appartementsgebouwen met ieder een eigen ondergrondse parkeergarage. De garages staan via een tunnel met elkaar in verbinding. De ingang is aan de kant van de Spoorlaan. In het gebouw aan de Spoorlaan komen 12 koopappartementen vanaf 95 m2. In het gebouw aan de kant van de Mallemolen komen 11 koopappartementen vanaf 75 m2. Alle appartementen zijn levensloopbestendig.   

Kloosterpad wordt fiets- en voetpad
Het Kloosterpad, gelegen tussen de Spoorlaan en de Mallemolen, wordt een fiets- en voetpad. Op deze manier ontstaat er een goede, veilige route voor voetgangers en fietsers tussen het centrum en de wijken aan de zuidkant van Groesbeek. Dit als alternatief voor de drukke route Dorpsstraat – Pannenstraat – Herwendaalseweg.

Duurzaamheid
Op de locatie wordt een duurzaam bouwplan met energiezuinige appartementen gerealiseerd. Ook past de ontwikkelaar verschillende duurzame bouwmaterialen toe, zoals isolatie uit herwinbare natuurproducten en CO2-reducerende dakbedekking. De kunststof kozijnen zijn afkomstig van een leverancier die zo veel mogelijk circulair produceert.

Het volledig ondergronds parkeren zorgt ervoor dat er ruimte is om tussen de twee appartementsgebouwen een parkje aan te leggen voor de toekomstige bewoners. Daarin komen diverse hagen, bomen en borders met vaste planten. De ontwikkelaar heeft het voornemen om deze ecologisch waardevol in te richten. Zo wil hij gebruikmaken van inheemse plantensoorten die goed tegen droogte kunnen en aantrekkelijk zijn voor vogels en insecten. De groene inrichting van het gebied voorkomt hittestress op de gebouwen, zorgt voor een goede waterberging en versterkt de biodiversiteit in het centrum.

Verloop proces
In het vierde kwartaal van 2020 is de verkoop van de appartementen van start gegaan. De bouw start als de verkoop voorspoedig verloopt.