Uit elkaar en huis verkopen: hoe werkt dat?

Home » Makelaardij » Informatie » Uit elkaar en huis verkopen: hoe werkt dat?

Huis verkopen bij uit elkaar gaan

Zijn jullie uit elkaar en moeten jullie het huis verkopen? Dat is vervelend. Het is een financiële zaak, waar u vanwege omstandigheden niet op zit te wachten. Wij begrijpen dat het ingewikkeld kan zijn, ook omdat er meerdere opties zijn.

U kunt het huis verkopen met overwaarde, met onderwaarde en (min of meer) gedwongen. Afhankelijk van de situatie adviseren we u graag over wat er belangrijk is om rekening mee te houden. Indien er sprake is van overwaarde dient u bijvoorbeeld rekening te houden met de bijleenregeling. Bij onderwaarde ontstaat er een restschuld die jullie zullen moeten delen.

Hv Huis Verkopen Uit Elkaar Gaan
Ktdxhlaa720x Std1024

Uitkopen of huis verkopen

Bovendien is het de moeite waard om uit te zoeken of het huis verkopen als jullie uit elkaar zijn de enige optie is. Een huis verkopen kort na aankoop is bijvoorbeeld niet altijd gunstig. Misschien is er een mogelijkheid tot uitkopen van de ander. Dit zijn de twee mogelijkheden:

  • Uitkopen
    U koopt uw ex-partner uit. Daar moet uw ex-partner mee akkoord gaan. Bovendien moet u de hypotheek in uw eentje kunnen betalen. Als dat lukt hoeft u niet te verhuizen, dan hoeft alleen uw ex-partner een nieuwe woning te zoeken.
  • Huis verkopen
    Is uitkopen geen optie, dus wilt u het huis verkopen? Zowel bij overwaarde als onderwaarde is het verstandig om een makelaar mee te laten kijken. Soms kan een NHG-hypotheek (Nationale Hypotheek Garantie) uitkomst bieden bij onderwaarde en een dreigende restschuld.

Uit elkaar en huis verkopen

Zoekt u een makelaar die helpt als jullie uit elkaar zijn en het huis moeten verkopen? We bieden deskundige en betrokken begeleiding. Zo zorgen we ervoor dat u goed weet wat er belangrijk is en waar eventuele valkuilen liggen.

Wilt u alvast weten wat de woning ongeveer op zal leveren bij verkoop? Doe dan onze gratis en vrijblijvende waardecheck.

STS1320

Velen gingen u voor

HV is al 35 jaar regiospecialist met vele honderden tevreden klanten. Dat hoeft u niet van ons aan te nemen, dat kunt u ook teruglezen in de vele Funda beoordelingen. Benieuwd naar wat onze klanten over ons te zeggen hebben?

Hypotheek

Wilt u een hypotheek afsluiten voor uw nieuwe woning of wilt u uw huidige hypotheek verzekeren, aanpassen of oversluiten? De adviseurs van HV Hypotheken helpen u graag verder.

Direct contact

Wilt u uw huis verkopen, laten taxeren of wilt u juist een huis aankopen? Wat uw wensen ook zijn, onze klantvriendelijke adviseurs staan klaar om u te helpen met de volgende stap. Stel uw vraag of maak een vrijblijvende afspraak.

Edit STS1575

Meer weten?

Wilt u een afspraak maken of heeft u meer vragen over uit elkaar en het huis verkopen? Bel ons op telefoonnummer 024 397 57 55, stuur ons een e-mail naar info@hv.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op. 

Alles Onder Een Dak

Alles onder

één dak

Wij zijn uw specialist in verzekeringen, hypotheken, taxaties, makelaardij,  financiële diensten en bankzaken.

Regio Specialisten In Hart En Nieren

Regio specialisten

in hart en nieren

Ons team van sterk regionaal betrokken specialisten weten hun weg om voor u het beste resultaat te boeken.

Advies Op Maat Voor

Advies op maat voor

particulieren en bedrijven

We geven altijd advies op maat en houden van een persoonlijke aanpak. Gewoon goed geregeld.

Onze beoordelingen

Benieuwd hoe onze dienstverlening gewaardeerd wordt?
Lees het in de onderstaande ervaringen die onze aan- en verkopers gedeeld hebben.

Recent nieuws

Wij houden voor u de laatste nieuwtjes in de gaten op het gebied van de woningmarkt, regelgeving, verzekeringen en alles wat hiermee te maken heeft. Zijn er belangrijke ontwikkelingen, dan delen wij deze graag met u.

Wij helpen u verder

Kopen, huren, verkopen of verhuren? Wij helpen u graag en geheel vrijblijvend. Maak een afspraak.

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.