Kosten verkoop huis: een overzicht

Home » Makelaardij » Informatie » Kosten verkoop huis: een overzicht

Kosten verkoop huis

Wat zijn de kosten bij de verkoop van uw huis? Het is misschien wel de meest gestelde vraag die we ontvangen. En het is lastig om de precieze kosten online te presenteren. Als makelaar in Groesbeek bieden we betrokken en deskundige begeleiding. Dat betekent dat we ons aanbod afstemmen op uw situatie en wat daarin belangrijk is.

Toch kunnen we de kosten van een makelaar voor de verkoop van uw huis natuurlijk wel globaal op een rij zetten. Zo ontdekt u wat het kost om een makelaar in te schakelen bij het verkopen van uw huis.

Ktdxhlaa720x Std1024

Welke kosten betaalt u bij verkoop?

Welke kosten u precies betaalt bij de verkoop van uw huis hangt af van de precieze situatie en aanpak. We zetten het in grote lijnen voor u op een rij:

  1. Courtage voor de makelaar
  2. Energielabel aanvragen
  3. (Eventueel: kosten voor verhuizen)

1. Courtage voor de makelaar

U betaalt in ieder geval courtage voor de makelaar. Het zijn de kosten die we als verkoopmakelaar berekenen. In ons geval kunt u binnen die courtage rekenen op volledige begeleiding, inclusief bijvoorbeeld:

  • Een volledige woningpresentatie met 360 graden-foto’s en een video
  • Begeleiding bij bezichtigingen en biedingen
  • Het opstellen van de koopovereenkomst met onze juridische kennis

2. Energielabel aanvragen

Als verkoper van uw woning dient u een energielabel aan te leveren. Een definitief energielabel is verplicht bij verkoop, u heeft dan niet voldoende aan een gratis voorlopig energielabel.

Let op: u moet het energielabel voor aanvang van de start van de verkoop in uw bezit hebben, om dat met de potentiële koper te kunnen delen.

3. Eventueel: kosten voor verhuizen

Houd verder rekening met bijvoorbeeld de kosten voor het verhuizen. Na de verkoop verhuist u naar een andere woning. Dat brengt kosten met zich mee, als u daar bijvoorbeeld een verhuisbedrijf voor inhuurt.

Besluit u (tijdelijk) te gaan huren in plaats van kopen? Houd dan ook rekening met die extra kosten.

Edit STS1415
STS1703 1 Scaled

Kosten verkoop huis

De kosten voor de verkoop van uw huis hangen dus sterk af van hoe u dat aanpakt. Het is zelfs mogelijk om de woning zelf te verkopen in plaats van met een makelaar. Houd er dan wel rekening mee dat u onze deskundige en betrokken begeleiding mist, tijdens de diverse stappen voor de verkoop.
En houd ten slotte rekening met de belastingen rondom het verkopen of kopen van een huis. Daarmee voorkomt u verrassingen, bijvoorbeeld tijdens de aangifte inkomstenbelasting aan het eind van het jaar. In plaats daarvan weet u goed waar u aan toe bent, iets waar we u als verkoopmakelaar in Groesbeek natuurlijk meer over kunnen vertellen.

Wilt u alvast weten wat de woning ongeveer op zal leveren bij verkoop? Doe dan onze gratis en vrijblijvende waardecheck.

Velen gingen u voor

HV is al 35 jaar regiospecialist met vele honderden tevreden klanten. Dat hoeft u niet van ons aan te nemen, dat kunt u ook teruglezen in de vele Funda beoordelingen. Benieuwd naar wat onze klanten over ons te zeggen hebben?

Hypotheek

Wilt u een hypotheek afsluiten voor uw nieuwe woning of wilt u uw huidige hypotheek verzekeren, aanpassen of oversluiten? De adviseurs van HV Hypotheken helpen u graag verder.

Direct contact

Wilt u uw huis verkopen, laten taxeren of wilt u juist een huis aankopen? Wat uw wensen ook zijn, onze klantvriendelijke adviseurs staan klaar om u te helpen met de volgende stap. Stel uw vraag of maak een vrijblijvende afspraak.

Edit STS1575

Meer weten?

Wilt u een afspraak maken of heeft u meer vragen over de kosten bij verkoop van uw huis? Bel ons op telefoonnummer 024 397 57 55, stuur ons een e-mail naar info@hv.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op. 

Alles Onder Een Dak

Alles onder

één dak

Wij zijn uw specialist in verzekeringen, hypotheken, taxaties, makelaardij,  financiële diensten en bankzaken.

Regio Specialisten In Hart En Nieren

Regio specialisten

in hart en nieren

Ons team van sterk regionaal betrokken specialisten weten hun weg om voor u het beste resultaat te boeken.

Advies Op Maat Voor

Advies op maat voor

particulieren en bedrijven

We geven altijd advies op maat en houden van een persoonlijke aanpak. Gewoon goed geregeld.

Onze beoordelingen

Benieuwd hoe onze dienstverlening gewaardeerd wordt?
Lees het in de onderstaande ervaringen die onze aan- en verkopers gedeeld hebben.

Recent nieuws

Wij houden voor u de laatste nieuwtjes in de gaten op het gebied van de woningmarkt, regelgeving, verzekeringen en alles wat hiermee te maken heeft. Zijn er belangrijke ontwikkelingen, dan delen wij deze graag met u.

Wij helpen u verder

Kopen, huren, verkopen of verhuren? Wij helpen u graag en geheel vrijblijvend. Maak een afspraak.

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.