Kosten van een makelaar bij verkoop

Home » Makelaardij » Informatie » Kosten van een makelaar bij verkoop

Wat kost een makelaar bij de verkoop van een huis?

Wat zijn de kosten van een makelaar bij verkoop en wat is er inbegrepen bij de courtage? Het zijn twee vragen die we regelmatig krijgen.

De kosten voor de verkoop van uw huis door een makelaar noemen we courtage. Het is een percentage van de verkoopprijs, als vergoeding voor onze diensten. De precieze kosten hangen sterk af van de begeleiding die u wilt. Dat maakt het lastig om een vast bedrag te noemen voor de kosten van onze makelaar bij de verkoop van uw woning.

Een Optie Nemen Op Een Woning Wat Is Dat
Bod Uitbrengen

Courtage: de belangrijkste kosten

In de basis betaalt u courtage voor onze diensten. Hierin zitten alle kosten verwerkt om de woning op te nemen, samen een verkoopstrategie te bepalen en de bezichtigingen te begeleiden. Vervolgens zullen we onderhandelen met de bieders, stellen we het koopcontract op en begeleiden we u tot aan de notaris.

Dat betekent dat u onze makelaar betaalt na de verkoop, en dat bij die courtage in principe alles inbegrepen zit. Er is geen sprake van verrassingen achteraf. In plaats daarvan geven we vooraf aan welk percentage aan kosten we berekenen, in ruil voor onze betrokken begeleiding.

Extra’s: betere begeleiding

Misschien wilt u meerdere makelaars vergelijken, dat is immers een van de tips die u online veel ziet. Wij komen graag een keer langs voor een vrijblijvende kennismaking. Dan kunnen we u meer vertellen over de extra begeleiding die we bieden.

Wij laten bijvoorbeeld foto’s en meer maken, voor een volledige woningpresentatie. Bovendien doen meerdere makelaars samen een goede schatting van uw woningwaarde. Vervolgens zijn we bereikbaar voor al uw vragen en regelen wij de bezichtigingen. Op die manier voorkomen we dat u omkijken heeft naar de verkoop, omdat het goed geregeld is.

STS1638
STS1415

Kosten van een makelaar bij verkoop

Dus bent u benieuwd naar de kosten van een makelaar bij verkoop van uw huis? Wij berekenen standaard een scherpe courtage, in ruil voor persoonlijke en betrokken begeleiding. Op basis van uw wensen zetten we de puntjes op de ‘i’, om precies aan te geven wat de kosten zullen zijn.

Wilt u alvast weten wat de woning ongeveer op zal leveren bij verkoop? Doe dan onze gratis en vrijblijvende waardecheck.

Velen gingen u voor

HV is al 35 jaar regiospecialist met vele honderden tevreden klanten. Dat hoeft u niet van ons aan te nemen, dat kunt u ook teruglezen in de vele Funda beoordelingen. Benieuwd naar wat onze klanten over ons te zeggen hebben?

Hypotheek

Wilt u een hypotheek afsluiten voor uw nieuwe woning of wilt u uw huidige hypotheek verzekeren, aanpassen of oversluiten? De adviseurs van HV Hypotheken helpen u graag verder.

Direct contact

Wilt u uw huis verkopen, laten taxeren of wilt u juist een huis aankopen? Wat uw wensen ook zijn, onze klantvriendelijke adviseurs staan klaar om u te helpen met de volgende stap. Stel uw vraag of maak een vrijblijvende afspraak.

Edit STS1575

Meer weten?

Wilt u een afspraak maken of heeft u meer vragen over de kosten van een makelaar bij verkoop? Bel ons op telefoonnummer 024 397 57 55, stuur ons een e-mail naar info@hv.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op. 

Alles Onder Een Dak

Alles onder

één dak

Wij zijn uw specialist in verzekeringen, hypotheken, taxaties, makelaardij,  financiële diensten en bankzaken.

Regio Specialisten In Hart En Nieren

Regio specialisten

in hart en nieren

Ons team van sterk regionaal betrokken specialisten weten hun weg om voor u het beste resultaat te boeken.

Advies Op Maat Voor

Advies op maat voor

particulieren en bedrijven

We geven altijd advies op maat en houden van een persoonlijke aanpak. Gewoon goed geregeld.

Onze beoordelingen

Benieuwd hoe onze dienstverlening gewaardeerd wordt?
Lees het in de onderstaande ervaringen die onze aan- en verkopers gedeeld hebben.

Recent nieuws

Wij houden voor u de laatste nieuwtjes in de gaten op het gebied van de woningmarkt, regelgeving, verzekeringen en alles wat hiermee te maken heeft. Zijn er belangrijke ontwikkelingen, dan delen wij deze graag met u.

Wij helpen u verder

Kopen, huren, verkopen of verhuren? Wij helpen u graag en geheel vrijblijvend. Maak een afspraak.

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.