Huis verkopen en kosten: waar moet u aan denken?

Home » Makelaardij » Informatie » Huis verkopen en kosten: waar moet u aan denken?

Kosten bij huis verkopen

Uw huis verkopen en de kosten: waar moet u ongeveer aan denken? Het verkopen van uw woning kost geld. Wij brengen als makelaar courtage in rekening. Daarnaast betaalt u waarschijnlijk minstens drie andere soorten kosten, waarover we u graag meer vertellen.

Bod Uitbrengen
STS1303

Makelaarskosten: courtage

De gemiddelde kosten om een huis te verkopen hangen sterk af van de courtage die u betaalt. We komen graag bij u langs voor een vrijblijvende woningopname en ons verkoopgesprek. Dan kunnen we precies aangeven welke kosten we berekenen.

De kosten voor de verkoop van het huis betaalt u voor onze werkzaamheden als makelaar. We bepalen samen met u de verkoopstrategie, adviseren over de waarde en laten een volledige woningpresentatie vastleggen door een fotograaf. Vervolgens maken we een brochure, publiceren we de woning online en begeleiden we u bij biedingen door potentiële kopers. Ook daarna begeleiden we u vanaf het opstellen van de koopovereenkomst tot aan de overdracht bij de notaris. Bekijk voor de volledigheid ook ons verkoopstappenplan.

Andere kosten voor de verkoop

Los van de kosten om een huis te verkopen bij ons als makelaar betaalt u waarschijnlijk minstens voor deze drie andere zaken:

 • Energielabel aanvragen
  U moet een energielabel voor uw woning aanvragen om die te verkopen.
 • Verkoopklaar maken van de woning
  Lekt er een kraan of verdient het kozijn een likje verf? Het draagt bij aan een snelle verkoop.
 • Doorhalen van de huidige hypotheek
  In veel gevallen maakt u bij de verkoop kosten om de hypotheek te laten doorhalen.
Ktdxhlaa720x Std1024
STS1793 1

Huis verkopen en kosten: gratis waardebepaling

U wilt uw huis verkopen en weten wat de kosten zijn. Of u bent benieuwd wat de waarde van uw woning is? Als makelaar in Groesbeek en omgeving adviseren we u graag over de overwaarde, de belasting en alles wat erbij komt kijken.

En wilt u alvast weten wat uw woning ongeveer zal opleveren? Doe dan onze gratis en vrijblijvende waardecheck voor uw woning.

Velen gingen u voor

HV is al 35 jaar regiospecialist met vele honderden tevreden klanten. Dat hoeft u niet van ons aan te nemen, dat kunt u ook teruglezen in de vele Funda beoordelingen. Benieuwd naar wat onze klanten over ons te zeggen hebben?

Hypotheek

Wilt u een hypotheek afsluiten voor uw nieuwe woning of wilt u uw huidige hypotheek verzekeren, aanpassen of oversluiten? De adviseurs van HV Hypotheken helpen u graag verder.

Direct contact

Wilt u uw huis verkopen, laten taxeren of wilt u juist een huis aankopen? Wat uw wensen ook zijn, onze klantvriendelijke adviseurs staan klaar om u te helpen met de volgende stap. Stel uw vraag of maak een vrijblijvende afspraak.

Edit STS1670

Meer weten?

Wilt u een afspraak maken of heeft u meer vragen over de kosten om uw huis te verkopen? Bel ons op telefoonnummer 024 397 57 55, stuur ons een e-mail naar info@hv.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op. 

Alles Onder Een Dak

Alles onder

één dak

Wij zijn uw specialist in verzekeringen, hypotheken, taxaties, makelaardij,  financiële diensten en bankzaken.

Regio Specialisten In Hart En Nieren

Regio specialisten

in hart en nieren

Ons team van sterk regionaal betrokken specialisten weten hun weg om voor u het beste resultaat te boeken.

Advies Op Maat Voor

Advies op maat voor

particulieren en bedrijven

We geven altijd advies op maat en houden van een persoonlijke aanpak. Gewoon goed geregeld.

Onze beoordelingen

Benieuwd hoe onze dienstverlening gewaardeerd wordt?
Lees het in de onderstaande ervaringen die onze aan- en verkopers gedeeld hebben.

Recent nieuws

Wij houden voor u de laatste nieuwtjes in de gaten op het gebied van de woningmarkt, regelgeving, verzekeringen en alles wat hiermee te maken heeft. Zijn er belangrijke ontwikkelingen, dan delen wij deze graag met u.

Wij helpen u verder

Kopen, huren, verkopen of verhuren? Wij helpen u graag en geheel vrijblijvend. Maak een afspraak.

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.