Huis kopen met of zonder makelaar: wat is beter?

Home » Makelaardij » Informatie » Huis kopen met of zonder makelaar: wat is beter?

Met óf zonder makelaar een huis kopen?

Wat is beter: een huis kopen met of zonder makelaar? Die vraag valt niet zomaar te beantwoorden. De één wil niet anders dan met een makelaar, terwijl de ander wijst op de hoge kosten. Het biedt voordelen en nadelen, daarom zetten we die op een rij.

Een Optie Nemen Op Een Woning Wat Is Dat
STS1415 Scaled

Voordelen van een aankoopmakelaar

Want, heeft u een makelaar nodig om een huis te kopen? Nodig misschien niet, maar handig is het wel. Dit zijn namelijk de voordelen van een aankoopmakelaar:

 • Zoekopdracht in netwerk
  Als aankoopmakelaar kennen we het nieuwe aanbod vaak al voordat dit op de openbare websites online staat. Zo kunnen we u binnen ons netwerk veel sneller aangeven wat er beschikbaar komt.
 • Expert aan uw zijde
  Vervolgens zijn we uw expert. Wij weten wat er komt kijken bij het kopen van een woning. Dat voorkomt dat u zaken over het hoofd ziet, waardoor de aankoop onnodige vertraging oploopt.
 • Specialist over uw schouder
  En gaat u naar de bezichtiging? Dan kijken we als specialist over uw schouder mee. Wij letten op de details, zodat u zelf kunt ervaren of de woning fijn aanvoelt en de ruimte biedt die u belangrijk vindt.

Bovendien scheelt het u veel tijd, moeite en inzet als er een aankoopmakelaar meewerkt. U hoeft niet zelf allerlei zaken te regelen. Wij plannen bijvoorbeeld de bezichtigingen en houden de planning met alle deadlines in de gaten.

Kosten en terugverdienen

Tot zover een huis kopen zonder makelaar en de nadelen. Aan de andere kant betaalt u namelijk courtage voor onze diensten. Het gaat om een vooraf afgesproken vergoeding. Die vergoeding levert een aantal voordelen op, zoals persoonlijke en betrokken begeleiding.

Bovendien verdienen we onze kosten regelmatig ruimschoots terug. Het bespaart u in de eerste plaats veel tijd, moeite en inzet (en eventuele frustratie). Daarnaast helpen we tijdens de onderhandelingen. Het lukt regelmatig om een lagere prijs te betalen dan de vraagprijs. Op die manier verdienen we onze inzet in één keer terug. En vinden we een woning die nog niet online beschikbaar is? Dan heeft u een onbetaalbare voorsprong op andere potentiële kopers.

Ktdxhlaa720x Std1024
47802057 L

Huis kopen met of zonder makelaar

Een huis kopen met of zonder makelaar is dus vooral een keuze voor begeleiding en professionaliteit. Als u als eerste op de hoogte wilt zijn en zoekt naar een specialist die u begeleidt is dit een goed idee. Wij kopen doorlopend woningen aan. We kennen het woningaanbod in Groesbeek en omgeving en we weten welke typische valkuilen u allemaal tegen gaat komen.

Let op: zijn we als makelaar betrokken bij de verkoop? Dan mogen we u niet helpen met de aankoop voor die woning.

Benieuwd waarom juist wij u goed kunnen helpen bij de aankoop? Daarvoor laten we graag onze klanten uit Groesbeek en omgeving aan het woord.

Velen gingen u voor

HV is al 35 jaar regiospecialist met vele honderden tevreden klanten. Dat hoeft u niet van ons aan te nemen, dat kunt u ook teruglezen in de vele Funda beoordelingen. Benieuwd naar wat onze klanten over ons te zeggen hebben?

Hypotheek

Wilt u een hypotheek afsluiten voor uw nieuwe woning of wilt u uw huidige hypotheek verzekeren, aanpassen of oversluiten? De adviseurs van HV Hypotheken helpen u graag verder.

Direct contact

Wilt u uw huis verkopen, laten taxeren of wilt u juist een huis aankopen? Wat uw wensen ook zijn, onze klantvriendelijke adviseurs staan klaar om u te helpen met de volgende stap. Stel uw vraag of maak een vrijblijvende afspraak.

Edit STS1575

Meer weten?

Wilt u een afspraak maken of heeft u meer vragen over een huis kopen met of zonder makelaar? Bel ons op telefoonnummer 024 397 57 55, stuur ons een e-mail naar info@hv.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op. 

Alles Onder Een Dak

Alles onder

één dak

Wij zijn uw specialist in verzekeringen, hypotheken, taxaties, makelaardij,  financiële diensten en bankzaken.

Regio Specialisten In Hart En Nieren

Regio specialisten

in hart en nieren

Ons team van sterk regionaal betrokken specialisten weten hun weg om voor u het beste resultaat te boeken.

Advies Op Maat Voor

Advies op maat voor

particulieren en bedrijven

We geven altijd advies op maat en houden van een persoonlijke aanpak. Gewoon goed geregeld.

Onze beoordelingen

Benieuwd hoe onze dienstverlening gewaardeerd wordt?
Lees het in de onderstaande ervaringen die onze aan- en verkopers gedeeld hebben.

Recent nieuws

Wij houden voor u de laatste nieuwtjes in de gaten op het gebied van de woningmarkt, regelgeving, verzekeringen en alles wat hiermee te maken heeft. Zijn er belangrijke ontwikkelingen, dan delen wij deze graag met u.

Wij helpen u verder

Kopen, huren, verkopen of verhuren? Wij helpen u graag en geheel vrijblijvend. Maak een afspraak.

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.