Op Funda staat een huis te koop: hoe kunt u dat kopen?

Home » Makelaardij » Informatie » Op Funda staat een huis te koop: hoe kunt u dat kopen?

Huis te koop op Funda

Op Funda staat een huis te koop waar u enthousiast van wordt: goed nieuws! Dat betekent dat u misschien wel de woning van uw dromen heeft gevonden. 

Maar, hoe werkt het precies om het huis te gaan kopen? Of in ieder geval te onderzoeken of dit inderdaad de woning is waar u al langer naar op zoek bent? Wij leggen het u uit. Dat geldt voor de woningen op Funda, net als voor het specifieke woningaanbod in Groesbeek en omgeving bij ons op de website. 

Dus wilt u uw eerste huis of uw tweede huis kopen? In die gevallen helpen we u daar als makelaar graag bij. Wij helpen u via Funda een huis te kopen, bijvoorbeeld door uit te leggen wat er allemaal belangrijk is. Zo zorgen we voor begeleiding van A tot Z. Met onze begeleiding ziet u niets over het hoofd, en kijkt er altijd een ervaren expert met u mee. 

M1mxxqtagly6 Wd640

Stappenplan huis kopen

Op Funda staat een huis te koop dat u aanspreekt: wat is er vervolgens belangrijk? Met dit beknopte stappenplan krijgt u een goed beeld van wat erbij komt kijken: 

 1. Bepaal het budget 
 2. Check uw wensenlijst 
 3. Ga bezichtigen 
 4. Breng een bod uit 
 5. Teken de koopovereenkomst 

1. Bepaal het budget 

Bepaal in eerste instantie het budget dat u beschikbaar heeft. Ga bijvoorbeeld in gesprek met een hypotheekadviseur. Die kan u helpen vast te stellen wat u ongeveer kunt lenen, op basis van uw financiële situatie. 

Heeft u al een koopwoning? Wordt het uw eerste (koop)woning of is er sprake van andere bijzondere situaties? Samen met een hypotheekadviseur kijkt u naar uw inkomen en financiële situatie. Dat bepaalt in grote lijnen welk budget er beschikbaar is. Dus staat er een huis te koop op Funda waar u enthousiast van wordt? Door vooraf na te gaan of dit binnen budget valt voorkomt u een eventuele teleurstelling. 

2. Check uw wensenlijst 

Wilt u via Funda een huis kopen? Als de woning uitgebreid gepresenteerd wordt zoals wij dat als makelaar in Groesbeek doen, is er veel informatie beschikbaar. Daarmee kunt u controleren of de woning inderdaad voldoet aan uw specifieke wensen. Denk bijvoorbeeld aan: 

 • Nieuwbouw of bestaande bouw
 • Een kluswoning of een huis waar u meteen in kunt 
 • Het type woning: een appartement, rijtjeshuis, hoekwoning of twee-onder-een-kap 
 • Het aantal slaapkamers 
 • De beschikbare vierkante meters aan woonoppervlak 
 • Specifieke wensen zoals een bad, een tuin (op het zuiden) of een open haard 

Gebruik de wensenlijst om meer objectief te bepalen of de woning op Funda inderdaad voldoet aan uw voorkeuren. Houd daarbij ook rekening met de locatie. Ligt de woning lekker rustig en afgelegen of juist in de buurt van winkels, restaurants en meer levendigheid? Ga alvast een keer in de buurt kijken, om daar een beeld bij te krijgen.  

3. Ga bezichtigen 

Wilt u het huis op Funda nog steeds kopen, omdat het voldoet aan de wensen die u heeft opgesteld? Goed nieuws! Dan wordt het tijd om de woning te gaan bezichtigen. 

Wij maken als aankoopmakelaar in Groesbeek graag een afspraak voor u. Bovendien gaan we met u mee tijdens de bezichtiging. Zo voorkomen we dat u belangrijke zaken over het hoofd ziet. In plaats daarvan bekijken we alles wat u zou moeten weten, en maken we aantekeningen om daar een rapport van op te stellen. 

Daarnaast kunt u zelf de woning bekijken. Ervaar de woonkamer, de keuken en de slaapkamers. En voel aan of u zich er meteen thuisvoelt of dat het er in het echt toch anders uitziet dan op de foto’s die u zag. 

4. Breng een bod uit 

Blijkt het allemaal naar wens en ziet de woning te koop op Funda er steeds meer uit als het droomhuis waar u al langer naar zoekt? Dan wordt het tijd om een bod uit te brengen. 

Als u ons inschakelt als aankoopmakelaar helpen we met het openingsbod en de verdere biedingen. We schatten de waarde van de woning in, en houden rekening met de bedragen waarvoor vergelijkbare woningen in de buurt zijn verkocht. Zo krijgt u een goed beeld van het ideale bod, waarmee u een goede kans maakt om de woning voor een eerlijke prijs te kopen.

5. Teken de koopovereenkomst 

Zodra de verkoper akkoord is met het bod dat u heeft gedaan ontvangt u een uitnodiging om de koopovereenkomst te tekenen. Als aankoopmakelaar kijken we het contract kritisch na, en wijzen we op eventuele opvallende zaken. Bovendien adviseren we over de ontbindende voorwaarden, waarmee u als koper goed beschermd bent en in sommige situaties nog van de koop af kunt zien.

Na het tekenen van het koopcontract stuurt de door u gekozen notaris u de stukken toe. De notaris stelt de documenten op en nodigt u samen met de verkoper uit. Bij de notaris tekent u de documenten voor de overdracht. Daarna is het tijd om te verhuizen. 

Edit STS1645
STS1703 1 Scaled

Goed geregeld: samen met onze makelaars

Staat er op Funda een huis te koop dat u graag wilt kopen? Samen met onze makelaars weet u zeker dat u goed beslagen ten ijs komt. Wij voorkomen dat u belangrijke zaken over het hoofd ziet. Bovendien begeleiden we u stap voor stap, zodat er nooit te veel tegelijkertijd op u af komt. In plaats daarvan ervaart u een soepel proces, waarbij we regelmatig controleren of het nog allemaal verloopt zoals u had verwacht.

Op Funda staat een huis te koop

Zodra er op Funda een huis te koop staat waar u meer over wilt weten horen we graag van u. Wij bieden u de begeleiding van een ervaren makelaar. Dat voorkomt onduidelijkheden, garandeert een soepel aankoopproces en verhoogt de kans dat u de woning koopt voor een eerlijke prijs. 

Benieuwd waarom juist wij u goed kunnen helpen bij de aankoop? Daarvoor laten we graag onze klanten uit Groesbeek en omgeving aan het woord. 

STS1320

Velen gingen u voor

HV is al 35 jaar regiospecialist met vele honderden tevreden klanten. Dat hoeft u niet van ons aan te nemen, dat kunt u ook teruglezen in de vele Funda beoordelingen. Benieuwd naar wat onze klanten over ons te zeggen hebben?

Hypotheek

Wilt u een hypotheek afsluiten voor uw nieuwe woning of wilt u uw huidige hypotheek verzekeren, aanpassen of oversluiten? De adviseurs van HV Hypotheken helpen u graag verder.

Direct contact

Wilt u uw huis verkopen, laten taxeren of wilt u juist een huis aankopen? Wat uw wensen ook zijn, onze klantvriendelijke adviseurs staan klaar om u te helpen met de volgende stap. Stel uw vraag of maak een vrijblijvende afspraak.

Edit STS1575

Meer weten?

Wilt u een afspraak maken of heeft u meer vragen over een huis te koop op Funda? Bel ons op telefoonnummer 024 397 57 55, stuur ons een e-mail naar info@hv.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op. 

Alles Onder Een Dak

Alles onder

één dak

Wij zijn uw specialist in verzekeringen, hypotheken, taxaties, makelaardij,  financiële diensten en bankzaken.

Regio Specialisten In Hart En Nieren

Regio specialisten

in hart en nieren

Ons team van sterk regionaal betrokken specialisten weten hun weg om voor u het beste resultaat te boeken.

Advies Op Maat Voor

Advies op maat voor

particulieren en bedrijven

We geven altijd advies op maat en houden van een persoonlijke aanpak. Gewoon goed geregeld.

Onze beoordelingen

Benieuwd hoe onze dienstverlening gewaardeerd wordt?
Lees het in de onderstaande ervaringen die onze aan- en verkopers gedeeld hebben.

Recent nieuws

Wij houden voor u de laatste nieuwtjes in de gaten op het gebied van de woningmarkt, regelgeving, verzekeringen en alles wat hiermee te maken heeft. Zijn er belangrijke ontwikkelingen, dan delen wij deze graag met u.

Wij helpen u verder

Kopen, huren, verkopen of verhuren? Wij helpen u graag en geheel vrijblijvend. Maak een afspraak.

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.