5 tips waar u op moet letten bij de aankoop van een woning

Home » Makelaardij » Aankoopmakelaar » 5 tips waar u op moet letten bij de aankoop van een woning

Wat komt er allemaal bij het kopen van een huis kijken?

Hieronder vindt u nog een paar praktische tips.

1. Voorkom een miskoop

De onafhankelijke en nuchtere inbreng van de HV Makelaardij kan u onschatbare diensten bewijzen. Hij behoedt u voor een foute aankoop of te veel betalen. Hij waarschuwt u voor de risico’s, want u bent het beste gebaat bij een huis dat blijvend goed in de markt ligt. Wij hebben daar kijk op.

2. Geef een zoekopdracht

Van u kan niet verwacht worden dat u dagelijks in de gaten houdt, welke woningen te koop komen. Maar voor ons is dat juist ons werk. Geef ons daarom een zoekopdracht. Dat betekent dat wij met u uw wensen bespreekt maar ook uw financiële speelruimte. Aan de hand van deze gegevens gaan wij voor u op zoek.

3. Vind dat ene huis op maat

Wij maken bij het zoeken gebruik van het NVM Uitwisselingsysteem, waarin alle te koop staande woningen in en buiten de regio staan geregistreerd. Uw vraag en wensen worden via de computer met het aanbod vergeleken. Daardoor kan de zoektocht heel efficiënt verlopen. Er gaat geen tijd verloren aan mogelijkheden die achteraf toch niet haalbaar zijn. En de kans dat u een huis op maat over het hoofd ziet, is heel klein.

4. Kies voor zekerheid

Natuurlijk kunt u ervoor kiezen toch zelf een huis te zoeken. Maar als u dat gevonden hebt, wat dan? Wat dacht u van het hele gedoe om de aankoop? Van het geharrewar over de prijs? Wat is een optie? Is het huis de vraagprijs wel waard? HV Makelaardij kan u daarbij helpen, bijvoorbeeld ook met het taxeren van de door u beoogde woning. Wij kunnen u tevens helpen bij de financiering. Wij kunnen voor u bemiddelen voor de juiste hypotheek. Bovendien kunnen wij u behoeden voor eventuele juridische voetangels en klemmen.

5. Kies voor veiligheid

HV Makelaardij loodst u efficiënt door alle perikelen rond de aankoop. Dat is een veilig idee. Het gaat per slot van rekening om een aanzienlijk bedrag. Maar wist u dat wij u ook kunnen adviseren over verbouwen en over risico’s van verborgen gebreken? Vraag ons ernaar, zodat u achteraf niet tegen onnodige uitgaven oploopt. HV Makelaardij in de arm nemen biedt u extra veiligheid.

Aankoopmakelaar inschakelen?

Maak een afspraak met een van onze aankoopmakelaars.
Samen met u vinden we uw nieuwe droomhuis!