Default Image

Woning op Funda plaatsen leidt tot hogere verkoopprijs

Met Funda Compleet krijg je een veel uitgebreider beeld van een woning. Maar is dat in de huidige woningmarkt nodig of volstaan enkel de foto’s?

Funda is op zoek gegaan naar de meerwaarde van Funda Compleet. Daarmee kunnen wij als makelaar media zoals een video, een plattegrond, een 3D Tour en 360º foto’s toevoegen aan te verkopen of verhuren object. Bij een basisplaatsing gaat dit, wat media betreft, enkel om foto’s.

Hogere ranking
Het doel van Funda Compleet is simpel: meer informatie voor u als zoeker. En dat wordt beloond met een hogere ranking. Dat leidt er onder andere toe dat objecten met Funda Compleet 59% vaker gevonden worden in de resultatenlijst. Ook klikken woningzoekers deze objecten vaker aan om te bekijken. De uitgebreide informatie heeft een filterende werking, waardoor makelaars makkelijker ‘de beste koper’ vinden.

Maar wat is dat in de huidige markt waard?
Funda heeft recentelijk onderzoek gedaan onder tienduizenden objecten. Daarbij hebben ze in drie categorieën gekeken naar het verschil in de transactieprijs bij:
▪ Woningen die niet op Funda worden geplaatst;
▪ Woningen die met een basisplaatsing op Funda staan;
▪ Woningen met een Funda Compleet plaatsing.

Ze vergeleken de geschatte woningwaarde met de uiteindelijke transactieprijs.

Transactieprijs neemt toe met Funda Compleet
Wat als eerste opvalt, is dat zowel woonhuizen als appartementen, ongeacht regio of buurt, over het algemeen de geschatte woningwaarde opleveren wanneer ze niet op Funda zijn geplaatst. Staat een woning met een basisplaatsing op Funda, dan ligt de transactieprijs over het algemeen 2,8% boven de geschatte woningwaarde.

Ter illustratie: de gemiddelde verkoopprijs van een woning is op dit moment ongeveer € 400.000. Heel concreet kan een basisplaatsing op Funda de verkoper over het algemeen dus al ruim € 11.000 meer opleveren.

Staat een woning met Funda Compleet op het platform, dan brengt deze over het algemeen 3,3% meer op. In hetzelfde rekenvoorbeeld levert dat dus ruim € 13.000 meer op.

Uiteraard plaatst HV Makelaardij de woning met Funda Compleet op Funda en daardoor is de uiteindelijke verkoopprijs beduidend hoger.