Default Image

Verbouwd? Pas uw woonverzekeringen aan!

Verduurzamen, verbouwen, aanbouwen, doorbreken, nieuwe tuin, nieuwe badkamer of een nieuwe keuken… Veel Nederlanders hebben het afgelopen jaar hun huis verbouwd. Hoort u ook bij die groep?

Heeft u na het verbouwen dan ook uw woonverzekering aangepast?
Veel mensen vergeten dat namelijk en zijn daardoor onderverzekerd. Daartegen bent u in principe ook verzekerd, maar mogelijk niet als u zelf vergeet om belangrijke wijzigingen aan de woning door te geven.

Vergelijker Pricewise liet onlangs uitzoeken dat 1 op de 3 verbouwers dit doet zodat zijn woning meer waard wordt. Maar vergeet dat als je woning meer waard is geworden,  de verzekering daarop aangepast moet worden.

Een kleine verbouwing zoals een nieuwe vloer of nieuw stucwerk, kan al invloed hebben.

Gaat u nog verbouwen?
U hoeft de verbouwing niet van tevoren aan te melden bij de verzekering, maar dat kan wel. Dan zorgen wij dat de aanpassingen aan uw verzekering op het juiste moment ingaan. Wij helpen u dan om via een ‘herbouwwaarde meter‘ en een ‘inboedelwaarde meter‘ uw verzekeringen naar de juiste waarde te zetten.

Welke woonverzekering doet wat?
De woonverzekeringen zijn uw opstalverzekering, ook wel brandverzekering genoemd, en de inboedelverzekering.
▪ De opstalverzekering dekt schades voor alles wat ‘aard- en nagelvast’ zit aan uw huis. Zoals muren, vaste vloeren, bijgebouwen, het dak, de kachels en de gietvloer. Deze verzekering schakelt u bijvoorbeeld in bij lekkages, brand of stormschade.
▪ De inboedelverzekering is voor alle spullen in uw huis die ‘los’ staan van het huis zelf. Dat is dus alles van uw bank, bed, de vazen en de airfryer tot en met het kliklaminaat.

Uw tuin en de schuur vallen ook onder deze verzekeringen.

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen of wilt u uw woonverzekering(en) aan laten passen, neem dan contact op met ons kantoor. Onze verzekeringsadviseurs helpen u graag verder!