Verduurzamen, verbouwen, aanbouwen, doorbreken, nieuwe tuinen, nieuwe badkamers en nieuwe keukens… ontzettend veel Nederlanders hebben het afgelopen jaar (mede dankzij de coronacrisis) hun huis verbouwd. Hoort u ook bij die groep?

Heeft u na het verbouwen dan ook uw woonverzekeringen aangepast?

Veel mensen vergeten dat namelijk en zijn daardoor onderverzekerd. Daartegen bent u in principe ook verzekerd, maar mogelijk niet als u zelf vergeet om belangrijke wijzigingen aan de woning door te geven.

Vergelijker Pricewise liet onlangs uitzoeken dat 1 op de 3 verbouwers dit doet zodat zijn woning meer waard wordt. Maar vergeet dat als je woning meer waard is geworden,  de verzekering daarop aangepast moet worden.

Een kleine verbouwing zoals een nieuwe vloer of nieuw stucwerk, kan al invloed hebben.

Meld verbouwingen en verduurzamingen aan uw woning of tuin dus altijd bij uw verzekering of de financieel adviseur via wie de verzekering loopt!

Heeft u ons een verbouwing vergeten te melden? Neem direct contact op.

Gaat u nog verbouwen?

U hoeft de verbouwing niet van tevoren aan te melden bij de verzekering, maar dat kan wel. Dan zorgen wij dat de aanpassingen aan uw verzekering op het juiste moment ingaan. Uw financieel adviseur helpt u dan om via een herbouwwaarde meter en een inboedelwaarde meter uw verzekeringen naar de juiste waarde te zetten. Bij grote verbouwingen kan om een nieuwe taxatie gevraagd worden.

Welke woonverzekering doet wat?

De woonverzekeringen zijn uw opstalverzekering, ook wel brandverzekering genoemd, en de inboedelverzekering.

De opstalverzekering dekt schades voor alles wat ‘aard- en nagelvast’ zit aan uw huis.  Zoals muren, vaste vloeren, bijgebouwen, het dak, de kachels en de gietvloer. Deze verzekering schakelt u bijvoorbeeld in bij lekkages, brand of stormschade.

De inboedelverzekering is voor alle spullen in uw huis die ‘los’ staan van het huis zelf. Dat is dus alles van uw bank, bed, de vazen en de airfryer tot en met het kliklaminaat en zelfs uw huisdier (!).

Uw tuin en de schuur vallen ook onder deze verzekeringen.