Thema Avond WV 1

Succesvolle thema-avond over wonen en verduurzamen

De thema-avond van HV is zeer succesvol verlopen. Er was een geweldige opkomst, waarna goed geïnformeerde en enthousiaste bezoekers huiswaarts keerden. Dit heeft men de mogelijkheid gegeven om zich de komende tijd te gaan oriënteren op de woningmarkt.

Het was een vol programma. Willie Verbeet, makelaar én taxateur, beet de spits af met o.a. het bespreken van de mogelijkheden binnen het aan- en verkoopproces van een woning. Waar moet ik op letten bij het kopen van een woning? En hoe laat ik de waarde van mijn woning vaststellen? Daarnaast kwamen ook de toekomstige nieuwbouwprojecten aan bod.

Naast wonen, is ook verduurzamen een ‘hot item’. Namens de gemeente Berg en Dal was Moniek Daggenvoorde aanwezig. Binnen haar functie houdt zij zich bezig met de energietransitie in onze gemeente. Hoe bespaar ik energie en/of hoe wek ik het op? Welke energiebesparende maatregelen passen het beste bij mijn woning? En welke tegemoetkomingen kan ik ontvangen voor de realisatie hiervan? Op deze laatste vraag haakt Peter de Jong, financieel adviseur bij HV, aan met het bespreken van de financieringsmogelijkheden voor het verduurzaming van de woning. Zo komt het verloop van het aanvraag traject aanbod en de voordelen hiervan.

Teun Timmermans, notaris bij Daad Notarissen, was de laatste spreker van deze avond. Hij haalde een aantal essentiële praktijkonderwerpen aan die, zeker in deze krappe woningmarkt, de moeite waard zijn om te overdenken en wellicht schriftelijk vast te laten leggen.

K2473 1
K2475