Default Image

Registratie- en kentekenplicht (land)bouwvoertuigen

Vanaf 1 januari 2021 geldt er voor de meeste (land)bouwvoertuigen een wettelijke registratieplicht bij de RDW. Daarbij wordt ook een kenteken aan het voertuig toegekend. Op de website van de RDW leest u voor welke voertuigen dit precies geldt. Wij leggen u graag uit waarom de verzekering van uw (land)bouwvoertuig moet worden aangemeld bij de RDW.

Voorkom een boete en geef uw kenteken en meldcode binnen 14 dagen door
Zodra u een kenteken heeft gekregen voor uw (land)bouwvoertuig is het belangrijk dat u dit met de bijbehorende meldcode én de datum van kentekening binnen 14 dagen doorgeeft aan uw assurantieadviseur of verzekeraar. Zij zorgen er dan voor dat de verplichte WA-verzekering wordt aangemeld bij de RDW. U voorkomt hiermee een onnodige boete. De RDW controleert namelijk of elk voertuig met een kenteken WA verzekerd is.

In drie stappen goed op weg met uw (land)bouwvoertuig
1. Vraag voor 31 december 2021 via de website van de RDW gemakkelijk online een kenteken aan als dat voor uw (land)bouwvoertuig nodig is (www.rdw.nl/over-rdw/actueel/dossiers/nieuwe-regels-voor-landbouwvoertuigen) Ná 31 december 2021 is een online registratie niet meer mogelijk en moet uw voertuig eerst gekeurd worden bij een keuringsstation van de RDW.

2. Geef het kenteken, de meldcode en de datum van kentekening zo snel mogelijk (binnen 14 dagen) door aan uw assurantieadviseur of verzekeraar.

3. Zij geven deze gegevens dan door en zorgen er voor dat uw verzekering aangemeld wordt bij de RDW.

Heeft u nog vragen?
Als u vragen heeft over de registratie- en kentekenplicht, dan kunt u terecht op de website van de RDW. Heeft u nog vragen over het doorgeven van uw kenteken, de meldcode en de datum van kentekening? Bel of mail ons dan, wij helpen u graag verder.