Default Image

Premies overlijdensrisicoverzekeringen blijven dalen

De gemiddelde premie voor een overlijdensrisicoverzekering is het afgelopen jaar met 5% gedaald, zo blijkt uit de jaarlijkse benchmark van onderzoeksbureau MoneyView. Deze daling van 5% is in lijn met de jaren ervoor. Gemiddeld is de premie 40% lager dan tien jaar geleden. En vergeleken met 2002 is deze daling zelfs meer dan 60%.

Wat is een overlijdensrisicoverzekering (orv) en in welke situatie is het verstandig om er een af te sluiten?
Een orv keert een vooraf afgesproken bedrag uit bij overlijden voor de einddatum van de polis. De maximale eindleeftijd van deze verzekering is 75 jaar. Het is verstandig om een orv af te sluiten wanneer je samen een huis koopt en hypotheek aangaat. Op het moment dat één van de twee wegvalt, kan de langstlevende in de woning blijven wonen. Ook is het aan te raden voor zelfstandig ondernemers/zzp-ers met partner. Zij kunnen namelijk niet terugvallen op een nabestaandenpensioen en daardoor ontbreekt een aanvullend inkomen.

Stijging huizenprijzen
De gemiddelde verzekerde bedragen liggen een stuk hoger dan in 2017, het jaar voordat de verplichte overlijdensdekking werd geschrapt. Het aantal huiseigenaren dat een overlijdensrisicoverzekering met een verzekerd kapitaal vanaf € 275.000 afsluit, is zelfs verdubbeld. Dat komt volgens het onderzoeksbureau door de fors gestegen huizenprijzen.

Niet-rokers
Het aantal rokers onder de verzekerden is daarentegen flink afgenomen in 2020. Maar liefst 87% verklaart niet te roken en profiteert daardoor van een fors lagere premie. In 2017 gaf nog driekwart van de verzekerden aan niet te roken.

Benieuwd óf en welke vorm van een overlijdensrisicoverzekering voor u interessant kan zijn?
Wij brengen graag, geheel vrijblijvend, de mogelijkheden voor u in kaart tijdens een persoonlijk gesprek. Kortom: heeft u al een overlijdensrisicoverzekering afgesloten of er nog helemaal niet aan gedacht? Wij bekijken graag of er een premievoordeel te behalen valt en of deze nog aansluit bij uw wensen.