Solar Panels G228ea7049 1920

Je woning verduurzamen? De gemiddelde kosten per maatregel

De bereidheid om de eigen woning te verduurzamen is groot. Tegelijkertijd zien woningeigenaren ook veel beren op de weg. Naast de praktische rompslomp vormt vooral de investering een drempel. Dit kun je globaal aan kosten verwachten als je gaat verduurzamen. 

Bijna driekwart van de woningeigenaren wil zijn of haar woning verduurzamen. Dit blijkt uit onderzoek van de Volksbank. De belangrijkste reden is besparen op de energierekening. Daarnaast weegt bijdragen aan een beter milieu of klimaat ook mee. Ondanks de wens tot verduurzaming voorziet 90% van de ondervraagden problemen.

Veel huiseigenaren weten niet wat verduurzamen woning kost
Veel huiseigenaren zien op tegen de kosten van verduurzaming. Mogelijk komt dit door het beperkte inzicht in de werkelijke kosten. Zo schat 30% van de ondervraagden de investering in tien zonnepanelen te laag in, terwijl evenveel mensen het juist te pessimistisch inschatten. Bijna 20% heeft überhaupt geen idee van het kostenplaatje. Een vergelijkbare uitslag is te zien bij de geschatte investering in een warmtepomp.

Naast het beperkte inzicht in de kosten, speelt ook de bijkomende rompslomp huiseigenaren parten. Zo zien ze op tegen uitzoeken en vergelijken van bedrijven die de maatregelen kunnen uitvoeren. Als je onvoldoende spaargeld hebt, dan zul je bovendien bijvoorbeeld je hypotheek moeten verhogen of een extra lening moeten afsluiten. We helpen je hier graag bij. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie is er vaak meer mogelijk dan vooraf gedacht.

Verduurzaming woning, kosten per maatregel
Op basis van cijfers van Milieu Centraal geven we een inschatting wat verduurzaming kost per maatregel. Het gaat daarbij om een globale inschatting. De kosten kunnen hoger of lager uitpakken, afhankelijk van jouw persoonlijke woonsituatie.

Overzicht Kosten Verduurzame Maatregelen

Heb jij ook plannen om je woning te verduurzamen? Check goed wat jouw mogelijkheden zijn. Een duurzaamheidsadviseur kan je hier goed bij helpen. Voor hulp bij het financieren van de duurzame maatregelen ben je bij ons aan het juiste adres.