Default Image

Goede voornemens volhouden

Meer omkijken naar mensen in de buurt, een gezonder leven, meer geld sparen… Het zijn allemaal heel goede voornemens. Maar ze vólhouden, dat is het lastigst. Geldt dat voor u ook? Met deze tips maakt u het uzelf makkelijker!

Doe het niet alleen
Samen sta je sterk. Omring u daarom met mensen die dezelfde goede voornemens hebben en ga samen de uitdaging aan. Wilt u bijvoorbeeld twee keer per week hardlopen? Zoek dan een buur met dezelfde missie en train samen. Mooi meegenomen: u draagt meteen bij aan meer buurtzaamheid.

Niet laten, maar doen
Wist u dat het veel makkelijker is om nieuwe gewoontes aan te leren dan oude gewoontes af te leren? Gebruik dit in uw voordeel. In plaats van minder vaak op uw telefoon te kijken, kunt u bijvoorbeeld een buurtapp openen of vaker een berichtje sturen naar familie en vrienden. Zo gebruikt u uw smartphone op een positieve manier.

Houd uw goede voornemens klein
Goede voornemens draaien vaak om gedrag. En juist dat is heel moeilijk om te veranderen. Houd uw voornemens daarom klein. Meld u bijvoorbeeld niet meteen aan als vrijwilliger in het verzorgingstehuis, maar maak eerst wat vaker een praatje met de buren. Een kleinere stap die u makkelijker volhoudt.

Hoe vaker, hoe beter
Naast dat het handig is om de goede voornemens klein te houden, is het een goed idee om de bijbehorende handeling vaak terug te laten komen. Plan bijvoorbeeld wekelijks een moment in waarin u kijkt hoe het gaat met de spaarvoornemens. Zo voorkomt u dat u deze vergeet.

Goed voornemen? Kijk dan eens op NLvoorelkaar.nl
Wilt u graag mensen helpen en zoekt u hiervoor nog inspiratie? Ga dan naar NLvoorelkaar.nl. Op deze site vindt u allerlei oproepjes van mensen die hulp kunnen gebruiken bij eenmalige klussen. Een tuinhekje repareren, bijvoorbeeld. Liever toch een grote stap maken? U vindt op deze site ook mooie vrijwilligersfuncties.