WELKOM bij hv

Tips bij het kopen van een huis

tips-bij-huis-kopen
Het kopen van een huis is waarschijnlijk de grootste uitgave in jullie leven. Het kan geen kwaad vooraf alles goed geregeld te hebben. Een paar tips huis kopen.

Tips huis kopen

Bij de koop van een woning zijn drie zaken van belang.

  1. Kijk hoe groot de hypotheek kan zijn. Zodoende weet je wat je maximaal te besteden hebt.
  2. Laat altijd een taxatierapport maken. Zo weet u altijd de huidige marktwaarde van de woning. 
  3. Loop een aantal malen, op verschillende tijden en liefst bij wisselend weer door de wijk. Zo krijg je zicht op wat er leeft, hoe men er leeft en wat jullie kunnen verwachten.

Meer weten? Neem contact met ons op

 

Hoe zit het met een appartement?

Bij een appartement komt daar nog een vierde tip bij. Vraag het laatste jaarverslag en het verslag van de laatste vergadering van de Vereniging van Eigenaren op. Zo krijg je zicht op de toestand van het gebouw. Vraag ook hoeveel er in kas is en hoeveel in het lopende jaar waaraan wordt besteed. Op die manier voorkom je dat jullie, nadat de koop gesloten is, voor onverwachte - of misschien wel onaangename verrassingen komen te staan. Jullie kopen een deel van een woonblok/ complex, dat onderhouden moet worden. Het trappenhuis en de galerij poetsen, kosten verlichting in het trappenhuis, de intercom, het dak, de kozijnen, dat alles wordt door de V.v.E. geregeld. Hoe zit het met de opstalverzekering? Je
betaalt maandelijks een vastgesteld bedrag (servicekosten), bovenop de hypotheek.

Waarop moet je bij het kopen van een huis letten?

Wanneer je een bouwkundig rapport laat maken, wordt snel duidelijk welke mankementen het huis vertoont. Zo kun je over de prijs onderhandelen en weet je hoeveel je moet investeren. Voor hulp bij het vinden van een woning ga je naar een makelaar. Je kunt er voor kiezen om naar een makelaar/taxateur te gaan, zodat die ook een taxatierapport kan maken. Dit rapport geeft zicht op de waarde van het huis. Op bepaalde vlakken overlappen de twee rapporten elkaar, bijvoorbeeld wat betreft de bouwconstructie. Betreft het een relatief nieuw huis dan kan een taxatierapport voldoende zijn. Is er twijfel, of ga je liever voor zeker, kies dan voor beide rapporten. Het kost iets meer, maar kan veel opleveren, zeker op de langere duur.
  

Schakel de hulp in van HV Makelaardij

HV Makelaardij adviseert u graag bij het kopen van een huis. Is er sprake van startkapitaal? En wat voor gevolgen heeft dit voor de hypotheek? Wenst u uw eigen geld te benutten voor een geplande verbouwing van de toekomstige nieuwe keuken of badkamer? HV Makelaardij geeft u advies en antwoorden op vragen zoals deze. Waarop moet je letten bij een huis kopen? Maak een afspraak bij HV Makelaardij en vraag naar de mogelijkheden.