Duokoop

Duokoop Groesbeek

Wat is Duokoop? 

Een Duokoop regeling is een regeling die zowel consument- als bankvriendelijk is. Doordat je met deze regeling enkel het huis (oftewel de stenen) en niet de grond koopt, heb je minder financiering nodig en kun je met een lagere hypotheek toch een huis kopen. Over de grond betaal je maandelijks erfpacht en deze grond mag je, als je dit wenst, later nog boetevrij terugkopen. Klinkt dit interessant voor jou? Hieronder leggen we uit hoe het werkt.

Een Duokoop hypotheek maakt de aankoop van jouw huis haalbaar!

Er zijn verschillende hypotheekvormen denkbaar voor de aankoop van een woning. Desondanks kan het soms lastig zijn om een geschikt huis te kopen, doordat je financiële situatie niet toereikend is voor een reguliere hypotheek. Bovendien stijgen de huizenprijzen, de hypotheekaftrek daalt en banken zijn alsmaar strikter met hypotheekvoorwaarden. Dan is een Duokoop makelaar wellicht de oplossing! HV Makelaardij biedt met Duokoop een financieringsvorm, die niet alleen een lager aankoopbedrag, maar ook lagere woonlasten oplevert.

Wel de stenen, niet de grond

Duokoop is een veilig, consumentvriendelijk systeem om een huis te kunnen kopen zonder de bijbehorende grond, die uiteraard een deel van de waarde vertegenwoordigt. Kort gezegd: je koopt wel de stenen, maar niet de grond. Vanzelfsprekend valt de waardebepaling in dat geval lager uit dan bij reguliere hypotheekvormen, waarbij de grond wél is inbegrepen. Die optie biedt dus meer kansen. Oftewel: een hoger haalbaar aankoopbedrag én meer keuze in aantrekkelijke huizen.

Duokoop Groesbeek - Wel de stenen, niet de grond. - HV Makelaardij

Duokoop voor de verkoper

Ook voor de verkoper biedt zo’n Duokoop regeling voordelen, omdat hetzelfde pand voor meer mensen betaalbaar is en dus voor een grotere doelgroep bereikbaar om de financiering rond te krijgen. Een innovatie, die de alsmaar stijgende woningmarkt juist ook voor starters toegankelijker maakt. Wil jij je huis verkopen en middels deze aantrekkelijke financieringsvorm aanbieden aan een grotere doelgroep? Neem dan met ons contact op. Wij helpen je graag verder.

Bel: (024) 397 57 55

of vul het contactformulier in

Hoe werkt Duokoop?

Simpel: jij als woningzoekende koopt de woning en Duokoop koopt de grond. Het grote voordeel daarvan is dat de hypotheek over alléén het huis een stuk lager uitvalt. Vervolgens wordt de grond aangekocht door De Nationale Grondbank NV, waarvoor je erfpacht betaalt. In feite de ‘huur’ van de grond, die uit een percentage van de getaxeerde grondwaarde bestaat. Die maandelijkse kosten, ook wel de canon genoemd, worden in een bestendige erfpachtovereenkomst vastgelegd. Daarin wordt ook de grondquote, (de verhouding tussen grondwaarde en totale waarde) vastgesteld. Daarmee is Duokoop een innovatieve hypotheekvorm, geschikt voor elk type woning dat binnen de geldende criteria valt, qua inkomen, maximale woonlasten en de Nationale Hypotheek Garantie. Een NHG hypothecaire lening is daarbij een absolute voorwaarde.

Waarom zijn Duokoop woningen interessant?

Door de grotere financieringsruimte die die met Duokoop ontstaat, zijn er diverse situaties denkbaar waarin een hypotheek met Duokoop een ideale oplossing is. Bijvoorbeeld als de prijs van een huis te hoog is voor de Nationale Hypotheek Garantie. (Vanaf 1 januari 2018: € 265.000). Zit de koopprijs daarboven, dan vervalt dus de mogelijkheid van de NHG, die zowel bank als consument maximale zekerheid biedt. Door het huis zonder de grond te kopen, ligt het aankoopbedrag van het huis opeens wél onder die NHG-grens. Ook andere situaties, waarin je genoodzaakt bent om de maandlasten laag te houden, kunnen een goede reden zijn om voor een Duokoop hypotheek te kiezen.

Wilt u meer informatie over duokoop of een afspraak inplannen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.
Liever bellen? Onze duokoop adviseur is te bereiken via: 024 397 57 55

Naam*
Telefoonnummer
E-mail*
U heeft interesse in Duokoop als*
Uw bericht*
Ik heb het Privacy beleid gelezen en ga hiermee akkoord.